Ja nu var det verkligen längesen jag skrev nåt här på bloggen. Men det finns helt enkelt inte tid. Har precis avslutat kursen Vård och Omsorgsarbete och inväntar betyg. Fick MVG i Medicinsk grundkurs, vilket sporrade mig i mitt strävande efter höga betyg. Nu lägger jag fokus på Etik och Livsfrågor i två veckor till innan det är dags för Människan socialt och kulturellt.

Igår såg jag björn nummer 2 för i år. En stor, ljusbrun björn som betade på en åker. Förra söndagen såg jag en stor, nästan svart björn. men det var en annan känsla att se den björnen än den igår, för den var dels närmare bilen och dels i sitt “rätta element”, finnskogen. Nu har jag totalt sett 8 levande björnar vad jag kan minnas. En i Lamborn, en efter Faluvägen innan Kvarntjärn, en i Getryggen, en i Hedgårdarna, en i Finnbacka, en i Ungsjöbo och två i Marnäs.

Den 16 maj fyllde min älskade dotter 1 år!!!! Det var stort kalas här i Lustigbacksgårn med totalt 16 gäster. Tuva fick massor av fina och bra saker och vi hade en kanondag! Och idag är det ju MORS DAG som vi firar för andra gången nu och gamla farmor fyller 85 år idag.

14 maj var vi till Mora på kombinerat ettårs kalas och dop för Tuvas BB kompis Lykke, det blev en trevlig tillställning och även ett besök i Våmhus hos Fredrik Nyström innan vi åkte hem.

15 maj var det avslutning på Öppna förskolan i kyrkan och vi från Öppnis deltog med sång. Efter gudstjänst var det fika, korv och fiskdamm i sockenstugan. Mamma gjorde oss sällskap.

Förra söndagen, 22:a, hade vi mamma och barn fika här, vi är ett gäng som har barn i samma ålder som brukar träffas. Ja vi gick ju i samma föräldragrupp. Så det är kul att träffas, det har ju hunnit hända så mycket i barnens utveckling för varje gång.

I måndags, 23:e hade vi besök av Ulla och Åke från Avesta. Det var jättetrevligt att träffas, det var ju jättelängesen nu.

Igår kvälls fick jag trevlig information från en bekant via Facebook. JAG HAR SNART VÄNTAT I 2 ÅR på att mina hundars utställningsresultat från MFKs utställning i Garpenberg skulle bli registrerad. Och jag har påtalat det till en person som fört det vidare till kommisarien och ansvarig för utställningen. Men inget hände ju någon gång och jag har känt mig j*vligt irriterad! Ska man behöva vänta i flera år eller ännu värre, kanske resultaten skulle bli ogiltiga om de inte blev registrerade i SKK. Men nu äntligen är dom registrerade. Så det kändes skönt att slippa kriga mer. För mig är dessa resultat värda mycket eftersom jag inte tänker ställa ut tikarna någon mer gång och jag är mycket nöjd med 2:orna som dom fick.

Tuva knallar runt med gåvagnen, har inte släppt taget än, är lite försiktig. Men snart så. Älskar att gunga ute i nya gungan hon fick när hon fyllde år, gung, gung – gung, gung, säger hon. Just nu håller hon på att plocka ur slevar och andra redskap ur kökslådorna. Snart ska vi ta hundarna och gå iväg och plocka liljekonvaljer. Har liljekonvaljer på tomten, men dom vill vi ha kvar att se på och njuta av, så vi går till skogs. Sen har jag en vedstack som väntar ute, drog på mig 45 kubik ved i år. Nu jäklar slipper vi frysa i vinter.